آذین طب
پرکاری غده فوق کلیه ( سندرم کوشینگ )

پرکاری غده فوق کلیه ( سندرم کوشینگ )

1395/05/18 12:00:00 صبح

پر کاری غده فوق کلیوی ( سندروم کوشینگ )

به علت افزایش و تولید بیش از حد کورتیزول این بیماری در بدن ایجاد می شود . که هم بصورت پاتولوژیک و فیزیولوژیک در بدن دیده خواهد شد .

علت بوجود آمدن این سندروم ( سندروم کوشینگ ) تولید بسیار بالای کورتیزول و دیگر هورمونهای استروییدی توسط قشر غدد فوق کلیوی یا آدرنال است که علت اصلی آن ترشح زیاد هورمونهای محرک از هیپوفیز یا کارسیوم ریه یا تیرویی و یا تورمورهای غده تیموس ، پانکراس یا تخمدان می باشد .

آدنوما یا کارسینوم آدرنال مسئول ۲۵ درصد موارد کوشینگ است . تجویز برخی داروها مثل گلوکوکورتیکوییدها نیز می تواند

پر کاری غده فوق کلیوی  ( سندروم کوشینگ ) ایجاد کند.

علائم پر کاری غده فوق کلیوی ( سندروم کوشینگ )  :

چاقی مرکزی با لاغری دستها و پاها ،

 بی نظمی قائدگی در زنان و اختلالات جنسی در مردان ،

فشار خون ،

 پوکی استخوان

آکنه ،

 کبود شدن اسان پوست ،

 نازک شدن و سرخ شدن پوست،

 استریای ارغوانی و وسوب چربی در صورت و بالای ترقوه.

تشخیص این سندرم با شرح حال و معاینه فیزیکی و تست های آزمایشگاهی میباشد.

پس از تشخیص سندروم کوشینگ آزمایش های بیوشیمیایی بیشتری برای تعیین منشا آن لازم است .

و درمانهای به موقع و لازم میتواند علائم را بهبود داده یا برطرف نماید.

مطالب مرتبط
جراحی اسلیو و لاغری شکم چیست ؟

جراحی اسلیو و لاغری شکم چیست ؟

عمل جراحی اسلیو معده برای لاغری بهترین و جدید ترین روش های لاغری کدام هستند ؟ مزایا و معایب جراحی لاغری بهترین جراح لاغری معده در ته...
تعویض مفصل زانو چیست؟

تعویض مفصل زانو چیست؟

تعویض مفصل زانو توتال نی جراح ارتوپد خوب زانو در تهران
لاغری به کمک سبزیجات

لاغری به کمک سبزیجات

مصرف سبزیجات و میوه ها تاثیرات فراوانی بر کاهش وزن ما خواهند گذاشت. فلفل سبز، کلم پیچ و تخم کدو، آووکادو، لیموترش و کاهو از جمله سبزیجا...
دلایل ابتلا به تنگی نفس و تپش قلب

دلایل ابتلا به تنگی نفس و تپش قلب

در این مقاله به دلایل ایجاد تنگی نفس و تپش قلب پرداخته ایم. از جمله دلایل ایجاد تنگی نفس می توان به بیماری عروق کرونر و نارسایی قلبی،.....
فواید روش پخارپز کردن غذا

فواید روش پخارپز کردن غذا

یکی از بهترین روش های پخت غذا، بخار پز کردن غذا می باشد که در این روش پروتئین بسیار کمی منعقد می شود، به همین خاطر هضم غذا به ...
menu